G'day

Nu väntar jag mest på att klockan ska bli halv 5 så att jag kan måla lillasyster till en vampyr för att sedan åka till Griisbacka för middag hos Rebecca, najsnajsnajs.


Min plan so far

Idag åt vi middag hos pappa i vännäs och nu är jag helt slut, funderar på att se the hottie and the nottie medans jag hopplöst längtar efter Fredrik - det är min plan so far.


Idag var jag blommig.



Hej gris.



Meningslösa tygbitar

Jagvet, sedan de som hände på kicks har jag lovat mig själv att inte lägga mer pengar på meningslösa tygbitar att ha på kroppen men denhär tunikan var ett kryphål då jag vann den från tradera innan jag tagit beslutet om sparandet. den är superfin vintageblommig för 62 pengar, Fredrik tyckte den såg gammaldags ut, men då är han inte så sjukt bra på att tänka utanför boxen heller. puss baby.




Jag bor numera i väskan

skitkass uppdaterng I know, men som jag sagt förr så är det för att jag aldrig är hemma, jag bor i min väska numera.

igår var det monopol med petter,johan, fredrik och Rebecca på grisbacka man blir så hatisk av det spelet sedan insåg jag att jag nog aldrig spelat klart de då jag inte har en aning om hur de spelet slutar.

ikväll är det bio med josefine och Frida, låt den rätte komma in, yesyesyes


Damn im healthy!

 Nu sitter jag och äter någon typ av frukost/lunch bestående av en stor banan/hallon-smoothie och en liten skål blå kärnfria druvor, damn im healthy!

Om X antal timmar ska jag på online och göra rätt för mig (dagens skämt var att John hade glömt att ställa om klockan till vintertid så han sa att online var stängt) Efter det ser det ut att bli off 2 Grisbacka och spana in rebeccas lägenhet efter dess makeover, känns som en bra dag.

Justja, jag fick en invite till lookbook igår, kulkulkuuul!


Min kväll innehöll..

Allt ifrån, popcorn till stadiga make ups, hårfärgning, Helmer stand ins, som man bäddar och värdelösa strumpbyxor till otrohet, turkiet och rallybilar. mer av det.




Samvetet kan hålla sig borta..

Tanken var städning men istället blev det stan och strömpilen med Frida och Josefine.

Jag hade tänkt hålla hårt i peninga men inne på Veromoda, Apoteket, Hm och Gina lyckades den höga musiken öka köplusten som tänkt så jag kom hem med 3 par spetstrosor, ett par jeansleggings, 3 par svarta nylonstrumpyxor, 1par svarta leggings och makeup-borttagning :)

Mest grejjer jag behövde så det dåliga samvetet kan hålla sig borta ett tag till.



När dörrar stängs öppnas nya

Josefine Dahlberg hade sin sista dag idag, hon ska sluta linjen på grund av alla hennes alleriger, jag är ingen expert i ämnet men det har tydligen tagit överhand och gjort så att det inte finns något annat alternativ för henne. Att brinna för något så mycket för att sedan bara plötsligt sluta och inse att det är någonting man inte kommer att kunna hålla på med i framtiden, bara tanken för mig är hjärtskärande och jag kan nog inte ens komma i närheten av att förstå hur hon känner just nu men för mig känns det dystert.

När dörrar stängs öppnas nya och det är nu jag ska lysa upp historien lite, då Josefine slutar så är det en annan tjej som ska börja i våran klass och hennes glädje känner jag, i hela kroppen! tänk om jag förra året hade fått den chansen att få börja HV jag hade varit så glad! Ingen skada är ju skedd för min del då jag kom in i år och i en klass där alla är över all förväntan och jag trivs verkligen men ibland tänker jag ändå "om jag kommit in förra året..." Men allting löste ju sig till det bästa i alla fall för vissa.


Doing it again.

När Ellos-katalogen kom tidigt i höst så hittade jag en jacka som jag älskade men allt sade emot; tvättråden vilka var "kemtvätt" och priset som ligger på 899'- så det blev ingen kärlekssaga men den här gången så gjorde jag det igen och hittade jackan på tradera splitterny men med en tryckknapp borta (vilket är superlätt att kirra) som jag pungade ut 226 kr för - Det kändes med rimligt.




Ett snyggt skatbo.


här har ni håret! i början var jag lite osäker på färgen men jag har fått så mycket komplimanger under dagen att det endast vore korkat av mig att färga bort det - tack vare
Frida och Josefin är jag ett snyggt skatbo :)



Igår var en låång dag!

Jag mötte som avtalat upp Frida på stan vid 12ish för att kika lite, och det gjorde vi till 2 ungefär då vi tog oss till skolan för en rätt så meningslös fikastund med 2orna som var över innan vi ens hann sätta oss sen tog vi med Josefin och begav oss mot stan än en gång för att ta bussen till strömpilen.

På strömpilen blev det en shoppingrunda, där alla fick med sig något hem. Efter att vi ätit på donken var tanken bio men bussarna hade slutat gå så vi promenerade hem till mig för att dumpa mina skor och hämta hårfärgen sen var det buss igen mot umedalen och Josefin där mitt hår färgades under många om och men och efter det blec det skjuts av Erik, även det efter många om och men hem till älsklingen när jag landade vid halv 12 på kvällen - vilken lång dag!

mina spexiga brudar på h&m




Trevlig dag..

Idag blir nog en trevlig dag, jag ska snart ta bussen till stan för att möta upp frida för en sväng på stan sedan vid 2 är det fika med tvåorna på skolan, efter fikat är tanken att vi tar bussen till strömpilen och drar en lov även där - looking forward to it.


Goingar i min storlek.

Jag har suktat efter sammetsklänningen fröken kling har haft på sig i höst men på tradera har priset på denna skönhet på monki stigit skyhögt.

Mamma kom ner från vinden efter att ha varit där uppe och letat efter något helt annat än stickade tröjor, spetsbodys och sammetsklänningar men det var precis det hon kom ned med!! glada 80-talet hade lämnat kvar någora goingar i min storlek.
bildena är inte de bästa men de får duga for now. Tjocktröjorna (+ en till röd) är storlek oversize och mycket sköna och välbevarade. sen har vi en vit spetsbody (...från gina höll jag på att skriva) den höll min storlek och sist den mycket mycket trevliga sammetsklänningen där det kanske blir att korta av armarna och sy in den något så blir den suuuper.



Tacka vetja mellanting.

Jag har fått nåt knäpp i huvudet och bestämt mig för att jag ska börja tänka på vad jag äter, speciellt då jag inte rör på mig .. alls.. nuförtiden men bara för att jag tänker på detta vis går allt bara sämre och sämre jag käkar raka motsatsen till bra och mycket av det, ska nog snacka med kocken i huset och kräva Gi igen.

Fast köket lär nog vägra då det gick som det gjorde förra året och jag rasade 8 kg på några veckor, blev smal som en pinne men fattade det inte själv  - näe tacka vetja mellanting.

Denhär bilden är från trästock -07 och här är det inte jättetydligt men ta ett kik på låret vetja sen kan vi snacka.



À I'intérieur

Igårkväll såg jag och Fredrik en sjukt äcklig skräckfilm på gränsen till splatter. Den är fransk och fransmännen har ju en viss förmåga att göra rätt råa och ocensurerade filmer. I början verkar den lugn men sen blir det bara värre och värre, vissa scener var dock lite urspårade och overkliga men iöverlag så höll den kriterierna för en adrenalinbefriande skräckis. Inside eller À I'intérieur från 2007. läs om den här. men se den för guds skull inte själv!




Helt utvilad.

igår gick jag och la mig vid 21.30 och det var sååå skönt, speciellt i morse då jag vaknade vid 10 helt utvilad.

idag ska jag jobba, jag är inte frisk så vi får se hur det går, tur att jag har Frida vid min sida (hihi rim) sen har jag nog bestämt mig för att behålla skorna :)


Gäsp.


Nu sitter jag här med hårfärg men ingen vän som kan kleta på det.



Is it a keeper?

Jag var nere på srömpilen precis nu innan de stängde för att köpa hårfärg men någon konstig kraft droooog mig in på Dinsko och där såg jag ett par skor som jag blev tvungen att prova, jag gick ett varv i dom och sedan köpte jag de rakt av 549 spänn barra. det är dock 14 dagars öppet köp och jag är sjukt velig i huruvida jag ska behålla de eller inte.

+ dom var sjukt sköna
+ lätta att gå i
+ lagomt höga

-
de är bruna
- kommer jag att använda de?
- dom var lite dyra för min ekonomi.

is it a keeper?


Joina min kalsongpojk

Usch va trött jag är, mamma väckte mig och Fredrik då hon gjort frukost men egentligen hade jag gärna sovit några timmar till då vi inte somnade förens 4 igår.

Idag ska vi tydligen till Fredriks mormor som fyller år så nu blir det hopp in i duschen. Jag känner mig inte helt kry men den kan ändå vara trevligt att komma ut lite och bort från mitt stökiga rum för ett tag. Nu ska jag joina min kalsongpojk i duschen.


Mitt hjärta har en frusen inneboende..





Knepigt.

Jag vet inte vad som hände men mitt besökarantal ökade idag ca 100% dock inte alla pagehits, dom kilar stadigt, knepigt.


Den tror den bor här.

Det sitter en katt utanför dörren, den tror att den bor här.

När mamma och amanda kom hem nyss så hade kissen följt de ända ifrån skolan, den skyndande sig in och hoppade upp i soffan när den kom in, saga blev rätt förbannad så jag blev tvungen att bära ut den andra katten och nu sitten den utanför dörren och jamar så det skär i hjärtat.



Triss i färglöst.

Jag beställde nyss en triss i färglösa saker från ellos. Det var egentligen skora jag spanat på, jag har saknat de enda sedan mamma under ett svagt ögonblick förra året slängt mina andra par (identiska med dessa) för deras mindervärde. leggingsen och farfarströjan fick bli en bonus. Även om det suger lite i börsen så blev faktiskt allt bra tillslut eftersom att om man beställer nu och handlar över 400 får man 150 rabatt! så hela kalaset gick på 397 kr.


the end.



Jag älskar den här reklamen...


... det gör jag verkligen, jag vet inte om det är för att låten är käck, för att det är party eller för att tjejen så trashit suger av servitören och sedan visar han bilden för sin servitörpolare som får jättestora ögon och skrattar jättekul - det är nog en blandning.

men misstolka mig inte, detta är ju en reklam med seriöst budskap - självklart, ta hand om dig.



Jag har fått paket!

Jag har byggt upp en viss kärlek till min kavaj från gina, dyrgripen som sällan åker på in public, jag känner mig så dressad i den men samtidigt så vill jag ha den jämt. Jag ramlade över ännu en oversizad kavaj på tradera för ett tag sedan så jag tänkte att det är ju alltid kul med variation, 42 svenska enkronor så var den min. (skitkass bild)




Svart och vitt och avskalat.

Jag har ju glömt att berätta, glömt att länka och glömt att lovsjunga!

Det finns många inspirations/streetstyle-bloggar där ute i cyberspace, dom är snygga, moderiktiga och framförallt nödvändiga, jag älskar att sitta och bläddra igenom de när jag har tråkigt eller känner mig helt 0-ställd i huvudet då är det som skönast att bara insupa inspirationen och tänka "jag kanske också borde klippa sönder mina gamla jeans, riva stora revor i mina leggings eller köpa ett par stora kängor att ha till den blommiga klänningen som jag nog också ska köpa" - detta händer oftast aldrig, det stannar i fantasin.

Facehunter, Lookbook och Stockholmstreetstyle i alla ära men min favorit är lätt, utan tvekan Hellooks (Helsingfors streetstyle) när jag tittar på de bilderna blir jag arg för att jag inte är finsk! där verkar de våga mycket mer än va vi gör här hemma medan facehunter till exempel egentligen bara är en blandning av folk som inte är kloka och ett och annat modelejon. I Finland annammar de färg och form och de vågar framförallt! inte som oss svenskar som gärna har på oss spets när det är mode kanske blommigt till sommarn men annars går alla i samma färger som de alltid gör - svart och vitt och avskalat. Och gud nåde den som inte följer trenderna.


Klicka för att komma till sidan.



Kul.

Ringde Online igen för att berätta att jag fortfarande inte var frisk och då hade de mage att berätta att de satt mig på ett nytt projekt ikväll. Kul, nu får jag dåligt samvete för att jag är sjuk.


Bättringsvägen

Jag är övertygad om att det bara är fint väder ute för att jag är sjuk. Nu är jag på bättringsvägen i alla fall (peppar peppar ta i trä) och det som egentligen oroar mig mest är att jag inte kommer att jobba nåt i veckan och därmed inte få lön nästa vecka - fuck, påtal om det, hörde att John skulle börja på BBB, you go girl!


Åhe, precis nu?!

Precis när man skulle få laga sin tand hos farbror tandläkarn (ja, jag har hett sönder en tand men vägrat berätta det.), precis när man skulle ha köpt en inflyttningspresent till sin bästa kompis, precis när Fredrik är som goast och precis när man skulle ha spapedikyr på skolan, precis när man ska jobba både tisdag och onsdag och precis när det blir kortvecka att njuta av och precis när man köpt nya halsdukar som man vill använda på studs så ska man inte gå ut för att man blivit sjuk helvette också.


Nu kom det..

...Jag har klarat mig bra enda fram tills nu då jag nyser för fulla muggar och då halsen känns som sandpapper.

Nu kom jag och Fredrik nyss hem från stan jag mötte honom där för lunch när han varit på körlektion och på synsam det blev max sen h&m där jag impulsköpte 2 st halsdukar på (hör och häpna) man, där hade de mycket fint må jag säga sen blev det sofis och halstabletter. Nu sitter Fredrik och gosar med Saga, jag tror att hon är kär i honom.




Kissarna i mitt liv..



...minus simba :]



Framtidens stylister



Jag fick hem klasskortet idag! fan jag älskar min klass, alla har sin lilla charm!


Nippletwist...


Dagens bild, tagen ur en bok på kultur och stilhistorian - ansiktsuttrycken är obefintliga/oslagbara ;D



Övning ger färdighet.

Idag hade vi dagsmake #2, det var nästan samma make som förra fredagen men + kajal och shade.
Jag jobbade med Maja och blev rätt nöjd, det var dock svårare denna gång tycker jag när vi skulle hantera fler/mörkare skuggor, men övning ger färdighet.




Klä Fredrik.

MQ igår var fett najs, hade jag varit kille hade jag frossat, jättemycket rea på koftor o byxor och skjortor. Goodiebags, öl och DJ vad kan gå fel lixom? Men jag har det ju bra i alla fall eftersom att jag har en pojk så jag köpte honom en tröja från Emilio och han blev glad :)




Fashion Route 501

ikväll blir det fashion route 501MQ för mig, Christians lillasyster jobbar där ikväll så han ska med också. alltid lika roligt med event! Det är ganska dammigt i plånkan men fönstershopping funkar ju alltid .. eller hur var det nu?


Din hud mot min

idag gick allt som kunde gått fel på jobbet fel, jag sålde till minderåriga bara för att jag blev så uppspelt över att killen i fråga hade samma födelsedag som jag - samma år, sen drogs sladden till min dator ut av bråkiga pojkar bredvid mitt i en orderbekfräftelse, 8 timmar av online.

Ikväll har jagl ovar mig själv att inte sova allt för sent men jag hatar att sova ensam känns alltid lika tungt att somna själv då man natten innan inte gjort det, baby jag saknar din hud mot min.


Sminkpaket!

Jag har shoppat igen, och den här gången tyckte jag verkligen att jag gjorde ett kap - bigtime! för 171 svenska enkronor fick jag både ett cremerouge (lustre) , en matt microshadow (pollution) och ett puder (pale) från Make up store. oanvända grejer som jag verkligen behöver, pudret är nog lite ljus för min hy nu men vänta bara, i vinter lär de nog va för mörkt, blushen behövde jag verkligen då Fredrik råkat skuffa ner min vanliga på golvet så det blev bara skit kvar (älskar dig) och skuggan är sjukt nice!




Oljeskadad!

Vi hade en skrämmande lektion idag på spa om massage vilket ledde till vilka oljor som är bra att använda vid angivet tillfälle och vilka man absolut ska undvika och efter att ha läst igenom innehållsförteckningarna på hudkrämer, läppbalsam och andra skönhetsprodukter här hemma så åkte både mitt lypsyl, försvarets hudsalva och vaselinet i soporna

exempel på bra oljor:
  • mandelolja
  • avokadoolja
  • jojobaolja
  • sesamolja
  • olivolja och ja alla de andra vegetabiliska oljorna
exempel på dåliga oljor:
  • paraffinum liquidum
  • lanolin
  • petrolium
  • och andra mineraloljor.
Jag tycker att det är så läskigt att tänka sig att allt man her på huden åker in i den! vill du verkligen ha petrololja på dina läppar? (inte nog med att man hör på bara namnet att det nog hör bättre hemma i en bilverkstad än i ansiktet men även för att det ofta används till smörjning av till exempel symaskiner etc) inte? då kan du snöra lypsylet åt he*vette!

här är också en bra sida med mer ämnen att undvika



Stockholm here we come.

Idag shoppade jag och Rebecca efter en soffa till henne och vi har besökt alla tänkbara möbelhus i hela stan men det slutade ändå på den soffan som JAG hittat och tipsat om, tur att jag förstår vad hon vill ha.

Rebecca är ganska petig vilket också är en bra sak, Soffan skulle vara skön, ha schäslong/divandel (med endast en dyna) kosta runt 10 och leveranstiden skulle helst vara alldeles nyss och min sköna höna förtjänar ju självklart det bästa. tur att jag kunde vara med henne och avråda henne från ljusa soffor med långa leveranstider.

Vi hittade 2 st soffor som var av älskvärd karaktär den ena var 4 meter och den andra var den jag tipsat om, så gissa vilken hon bestämde sig för ;D



Stockholm, med vändbar divandel från
BOOM



Riktigt fulsnygg.

Jag köpte en riktigt fulsnygg tröja på tradera nyss, fick syn på den då det var 4 minuter kvar av auktionen, jag kan inte bestämma mig för om den är skitnajs eller bara skitful, hursomhelst så gillar jag den! 62 spänn må ju va hänt.




Möbelbrowsing på schemat.

Jag har märkt att jag sällan bloggar på helgerna, det är nog för att jag flänger omkring hos Fredrik och på online och har mycket annat för mig helt enkelt. Helgen var i alla fall helt okej var hos Frida på haga i fredags och såg film och fastnade i heta disskutioner/skrik med Fredrik Rebecca och David igår.

Ikväll jobbade jag (VAF) och det var tävling vilket inte var så taggande men jag satt med Adam och John som förgyllde kvällen med diverse dialekter blandat med uppgivenhet, och justja, jag vann en lott också.

Imorgon står möbelbrowsing på schemat, Rebecca flyttar på fredag och är i stort behov av en soffa så halv 12 går bilen mot mio, känns riktigt tidigt då jag är ledig.


Stora fasta stjärtar!



Jag blev helt såld på denna, skittöntigt jag vet men det är någonting med teletubbies jag finner väldigt tilltalande, jag tror det är deras enorma men endå fasta och mjuka stjärtar -
well shake em!

Edit: När jag endå lägger ett inlägg om teletubbies (vad är oddsen på att det händer snart igen då detta är första på 3 år - detta kanske inte är så konstigt heller när jag tänker efter) så tänkte jag fråga om någon har någon aning om vad grejjen är med Tinky-winky?, är han bög, eller? jag har hört en himla massa om att han skulle ha någon avvikelse i sin sexuella läggning. är det någon där ute i cyberspace som har bättre eller mer ingående information angående frågan så får ni gärna skriva ett brev.
 


Utabahelvette.

idag var inte en jättejobbig dag faktiskt, sökorden skulle ha varit kladdkaka, gladiator, mys och film om dagen hade varit en hemsida på google, tur att den inte är, då den hemsidan nog inte hade innehållit allt för mycket av värde - jag är i alla fall nöjd utabahelvette.




Dagsmake

Idag stod dagsmake på schemat, jag tycker själv att lektionen var väldigt givande och jag är mycket nöjd med resultatet, kunde aldrig ens tänka mig att så mycket smink kunde se så naturligt ut. Här har ni mitt verk, mycket snygg bild också om ni frågar mig  - hello gorgeous!




Hårprodukter.

Idag efter att jag och Josefin varit med Lisa på Forslunda och berättat om
stylist med spa för alla grundskolesyosar (träffade föressten Grethel, blev halvchockad över att hon kom ihåg att jag egentligen skulle gå design)

så var Matrixbussen lägrad vid skolan, där var det lång kö, jag blev riktgit sugen på att köpa färg till fransar och bryn men färgen jag ville ha var slut så det sparar vi till nästa omgång. Jag köpte i alla fulla fall shampoo + balsam, ett värmeskydd och en glansspray - fan jag kom på nu att jag också spejade efter en vanlig hårspray men det måste ha fallit bort :S

Nu längtar jag tills jag ska tvätta håret.